Sandra Palmqvist
Annons

Tunga kalkoner och julbord!

Nu märks det verkligen att sommaren är över! Det är full rulle på redaktionen och man vaknar upp på söndagsmorgnar och tror det är måndag och gör sig redo för jobb….

Men det gör ingenting. Det är ok att ha högtryck i perioder. Bara man får chansen att slappna av emellanåt och tanka ny energi så klarar man det mesta.

Annons

Vi har varit iväg på konferens och planerat Allers 2014. Det blir spännande kan jag lova!

Är i sluttampen på alla våra jul- och nyårsjobb (snart är det ju påsk för tusan….). Det har provlagats och provsmakats sill och julgodis så det står härliga till!

Jag har varit på studiebesök hos en kalkonuppfödare i Skåne och fått stycka en 18 kg tung kalkon.

Varit på intressanta och upplyftande föreläsningar om mat och dryck.

Annons

Sen så har även 13 tjejer från redaktionen varit uppe i Stockholm och sprungit tjejmilen.

Och hösten har nu kommit till Skåne. Jag älskar verkligen hösten! Det är definitivt min favoritårstid.

Vad passar då bättre än att stå i köket och dona medan vindarna drar runt knuten? Det är mysigt och känns tryggt på något sätt.

Konferens i Arild
Redaktionen har varit på två dagars konferens på Rusthållargården i natursköna Arild. Där åt vi en god middag bestående av svenska små tapas, torsk och en äppledessert. Mums!
En del av redaktionen på konferensmiddagen i Arild.
En del av redaktionen på konferensmiddagen i Arild.
Tjejmilen i Stockholm.
Tjejmilen i Stockholm.
Hela gänget samlat! En instagrambild, men enda bilden vi var samlade på. Trötta, men glada!
Hela gänget samlat! En kanske annorlunda och dålig bild, men enda bilden vi var samlade på. Trötta, men glada!
Annons
Fotograf Kicki. Julbordsplåtning.
Fotograf Kicki. Julbordsplåtning.
Julbordplåtning.
Julbordsplåtning.
God jul!!
God jul!!

 

Mash it up! Föreläsning om mat & dryck.
Mash it up! Föreläsning om mat & dryck.
Efter föreläsningen bjöds det på godsaker från kocklandslaget.
Efter föreläsningen bjöds det på godsaker från kocklandslaget.
Nämligen det här!
Nämligen det här!
Annons
...och så var det jag och den där kalkonen på 18 kg...
…och så var det jag och den där kalkonen på 18 kg…
Och så har det givetvis provlagats massa i Allersköket!
Och så har det givetvis provlagats massa i Allersköket!
Så ibland är man så här på söndagsmorgnar och tror det är måndag och man ska till jobb..
Så ibland är man så här på söndagsmorgnar och tror det är måndag och man ska till jobb..

 

Jag hoppas ni njuter av hösten och det lugn den för med sig.

Sandras matblogg

 

Annons

 

 

 

 

 

 

 

Annons

 

 

 

 

 

 

 

Annons

 

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

4 kommentarer till “Tunga kalkoner och julbord!”

  1. Inga-Lill Jonsson skriver: 7 december, 2013

    Hej. Böngratängen med korv och rimmat fläsk var helt
    underbar men ska man ha 175 grader i ugnen när
    gratängen ska stå där i tre timmar visserligen längst
    ner


    1. HeleneWikfalk skriver: 9 december, 2013

      Hej Inga-Lill!
      Så roligt att du lagar och uppskattar Allers recept. Tyvärr kan vi inte hitta vilket recept du avser – har du möjligtvis nummer och årtal?

      Vänliga hälsningar
      Sandra Palmqvist, Allers redaktion


    2. Inga-Lill Jonsson skriver: 11 december, 2013

      Böngratengen finns i Allers nr 50 som utkom 5/12-13 hälsningar Inga-Lill


      1. HeleneWikfalk skriver: 12 december, 2013

        Hej Inga-Lill!
        Nu har vi kollat med kocken, Miki Cutic, som gjort receptet och det stämmer.

        Vänliga hälsningar
        Sandra Palmqvist, Allers redaktion


Annons

Laddar