Sandra Palmqvist
Annons

Vad blir det för mat?

Ständiga frågan. Vad ska lagas till middag? Man är trött, sur och hungrig.

Igår var en sådan dag. Jag har några paradrätter som går snabbt, smakar bra och är hyfsat nyttiga!

Min pasta med varmrökt lax och spenat kan ni hitta i ett tidigare blogginlägg.

Annons

Igår blev det en mustig tomat- och kokossoppa med grillad kyckling. Satt som en smäck! Och snabbt gick det med!

Annons

Fräs 1 skalad och finhackad gul lök, 1-2 skalade och rivna vitlöksklyftor i olja i en kastrull. Slå på 500 g krossade tomater, 1 burk kokosmjölk och 1 kycklingbuljongtärning. Låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt ytterligare en 1/2 buljongtärning.

Servera gärna med grillad kyckling. Finns att köpa färdigt i de flesta livsmedelsbutiker.  Antingen som den är eller pilla av köttet och blanda ihop till en sidosallad med ruccola, fetaost och tomater. Ringla över olivolja och dra några varv med pepparkvarnen.

Volia! Snabb, god och värmande middag för två!

Såhär serverades inte maten igår. Då satt jag med håret på svaj i min flanellpyjamas. Tänkte att jag skonar er från det..
Såhär serverades inte maten igår. Då satt jag med håret på svaj i min flanellpyjamas. Tänkte att jag skonar er från det..

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar