Annons

Vi är vad vi äter!

Du är vad du äter! Hur många gånger har man inte hört det?

Det är ju dock så sant, så sant. När svenskarna ska handla hälsosam mat är ekologiskt, naturlig och GMO-fri mat det man helst betalar extra för.

Annons

Det visar en studie gjord av Nielsen Holdings där 30 000 personer från 60 länder svarat på frågor om sin kroppsuppfattning och hur man förbättrar sin hälsa.

Sex av tio kan tänka sig att betala ett högre pris för ekologisk mat, men bara 35 procent tycker att det är värt att lägga mer pengar på fettsnåla alternativ.

Drygt sex av tio säger att de är villiga att betala extra för mat som är hälsosam. Samtidigt säger lika många att de inte kan tänka sig att offra den goda smaken för ett mer hälsosamt alternativ.

Ganska intressant eller hur? Jag själv köper inte ekologisk mat och produkter till 100%, men jag försöker! Tänker att denna kropp får i sig så mycket skit ändå via kroppskrämer, från luften etc.

Att vi är villiga att betala extra för mat med mindre tillsatser och färgämnen är något som jag hoppas kommer att hålla i sig.

För kom igen!! Vill du verkligen stoppa den där 10:- korven i munnen?

Annons

Det ”roliga” i denna kråksången är att folk sen blir förbannade och förvånade när de får reda på att det inte var 85% fläskkött i den där korven för 10 spänn! Det var….

”-Var är åsnan som brukar gå där ute i hagen?!”

Dock inget fel på kött från en åsna, men jag tror du förstår min poäng..

 

Nedan ser du vad vi svenskar gärna betalar extra för;

Ekologiskt (60 %)
Naturliga ingredienser (58 %)
GMO-fritt (55 %)
Utan konstgjorda färgämnen (52 %)
Utan konstgjorda smakämnen (52 %)

*GMO = genmodifierat
*Nielsen Holdings är ett globalt informations- och mätningsföretag med ledande marknadspositioner inom marknadsförings- och konsumentinformation, mätningar för TV och andra medier samt online-information och mobilmätningar. Nielsen finns representerat i ca 100 länder.

 

 

Du är vad du äter..
Du är vad du äter..
Dela på:

Annons

Laddar