Annons

Här är mitt kylskåp!

Mjölk, ägg, skinka eller bubbel och cigaretter? Vad har du i ditt kylskåp?

Vanor (och ovanor..) sitter fortfarande i sen mina år som kock. Eftersom de flesta måltiderna åts på jobbet, så ekade kylskåpet ofta tomt.

Annons

I 20-årsåldern var det som fanns i mitt kylskåp och skafferi: mjölk (till kaffet), knäckebröd (för vanligt bröd hann mögla innan det var uppätet) kanske en ost, någon enstaka frukt, bubbel och cigaretter. Inte mycket mer.

Under mina år som kock utomlands var det ungefär likadant. Eller egentligen ännu mindre. Man åt nästan alltid ute. Ville testa så många restauranger som möjligt!

När jag närmade mig 30-årsåldern blev jag sambo med hus och stor trädgård. Då var det veckohandling, rejäl grötfrukost och alltid lagad mat till middag, krydd, bär- och grönsaksodlingar.

Nu har jag en ”mittemellan”-period. Bubblet ligger kvar, kaffet har åkt in, många olika senapssorter (dels för att jag älskar senap och testar många olika produkter och det är bara hipsters som inte jobbar med mat som har tid att göra sin egen senap…), mjölk, juice, yoghurt, alltid sötpotatis (älskar sötpotatis), bladspenat, fetaost i tetrapack, några hemkokta sylter- och marmelader (några köpta), laktosfritt smör, laktosfritt bregott, en gammal ostskalk, tonfisk, makrill, rökt kalkon eller skinka, ägg.

Annons

Och nagellack.

I min frys har jag tupp från Tockafarmen, lamm från en bonde i Flädie, blåbär från Småland, rabarber från mina föräldrars trädgård och laktosfri glass från Sia.

I mitt skafferi? En jäkla massa knäckebröd!

Vissa dagar är bra matdagar med bra frukost och lunch och så lagar jag mat på kvällen.

Andra dagar skiter jag i det helt och äter makrill i tomatsås på knäcke. Funkar det med.

Vad har du för matvanor? Vilken råvara/produkt kan du inte vara utan?

Mejla mig på [email protected]

Puss

//Sandra

Som sagt, nagellack....
Som sagt, nagellack…och även några kamerarullar..
Mjölk, havtornsshot, juice.
Mjölk, havtornsshot, juice. Den lutande flaskan till vänster är ingefärssaft.
Bregott, skinka, ägg.
Bregott, skinka, ägg.

 

 

Dela på:

Annons

Laddar