Annons

Svenskarna är duktiga på att laga mat – men dåliga på tajmingen!

71,5 procent av svenskarna tycker att de är bra på att laga mat, men de är dåliga på att få all mat klar samtidigt. Just tajmingen är nämligen det vanligaste misstaget som svenskarna gör i köket. 26,9 procent av de tillfrågade anger just tajmingen som sitt främsta misstag, följt av 17 procent som steker eller kokar maten för lång tid. Det visar en undersökning som nyligen genomförts av Tefal.

Annons

Undersökningen visar också att svenskarna är slavar under recept, 54,9 procent följer alltid eller ofta recept. Allra flitigast på att följa matlagningsrecept är personer i ålderskategorin 15-22 år (63,7 procent) och personer boende i Östra Mellansverige (Uppsala, Södermanland, Östergötland, Örebro och Västmanland) där 60,1 procent alltid eller ofta följer recept.

Att följa recept kan båda hjälpa och stjälpa i köket. Man får god hjälp på vägen, men det är lätt hänt att man missar att få allt färdigt samtidigt om koncentrationen i stor utsträckning inriktas på ett delmoment.

Annons

Tefal och Tina Nordström samarbetar just nu i kampanjen ”Smakfullt med Tina” där de tillsammans ska inspirera svenskarna att laga enkel och läcker mat med optimal stekning/tillredning. Samarbetet tas ut i butik i form av receptblad och på nätet som korta matinspirationsfilmer med Tina i huvudrollen.

Bra tips som hjälper dig att få till tajmingen i köket:
·Om du följer recept, läs igenom hela innan du börjar laga mat så att du har hela rätten klar för dig.
· Börja med det som tar längst tid.
· Om det är mycket som ska hackas, förbered innan du kommer till spisen så undviker du att pannan blir för het innan löken är hackad.
· När något blir klart för tidigt, se till att hålla varmt i tex ugnen.
· Skulle det ändå bli pannkaka av allt så är det inte hela världen.
· Med rätt tajming blir matlagningen så mycket roligare!

Dela på:

Annons

Laddar