Annons

Vad gör jag som matredaktör egentligen!?

Så kan det låta ibland när jag pratar med folk. Nu är det så att jag valde att jobba med mat. Inte att bli läkare eller advokat eller rädda världen för den delen. Finns så många andra som är mycket bättre på det än jag. Jag gled inte heller in på en räkmacka. Varit matredaktör på Allers i snart 2,5 år. Innan dess jobbade jag som kock i 20 år från kvartershak till stjärnkrogar + att jag drev ett företag sidan om kockjobbet för att vidareutvecklas och slå mig in i mediabranschen. Att snitta 250-300 arbetstimmar i månaden är inget jag rekommenderar. Så jag sökte tjänsten som matredaktör för Allers, sa upp mig som kock och lade ner mitt företag. Klart att vissa dagar rent ut sagt suger om jag ska vara ärlig, men den känslan har vi nog alla ibland och då är det bästa att låta den dagen passera och lämna plats för bättre dagar.

Annons

Imorgon torsdag ska jag träffa Sandra Mastio på Casino Cosmopol i Malmö. Sandra vann ju Årets Mästerkock 2015. På eftermiddagen blir det ett mingel/knyta kontakter inom restaurangbranschen, också i Malmö.
Fredag: Skånes matfestival i Brösarp! Ses vi där? Kolla in matprodukter, några möten och insupa inspiration!
Måndag: i provköket och fotoateljèn med fotograf Ralph.
Tisdag: samma som ovan.
Onsdag: matplanering hela dagen.  På kvällen bloggträff i Malmö.
Torsdag: kontorsarbete.
Fredag: Skanör/Falsterbos matfestival! Aldrig varit där. Har du?

Idag färdigställer jag jobb från förra veckan + lämnar det vidare till redigeringen, kontorsarbete, jagar kräftor, påbörjar skrivning av recept till nästa veckas plåtningar och allt annat däremellan. (från recept till handlelista, handla råvarorna, laga upp maten, fixa rekvisitan, plåta, färdigställa…ja, du vet nog vid detta laget.) Möten, boka nya möten, välja ut bilder till jobben. Ibland blir det omplåtningar, svara på mail och frågor från inte bara läsare utan även kollegor som jobbar på redigeringen, korrekturavdelningen och på layouten. Det är en lång process och det jag gör idag eller det mötet/personen jag träffar idag mynnar ut i ett jobb kanske i september.

Annons

Ska även träffa och prata tomatjobb med min frilansare Maja idag. Minns du Maja? Hon började som praktikant hos mig. Hon läser till gastronom och när hon letade praktikplats hittade hon mig på instagram och det ena ledde till det andra.

Detta är vad jag gör och jag älskar det! Och jag hoppas att Allers 442 000 läsare/vecka gillar det med.

Puss//Sandra

Dela på:

Annons

Laddar