Annons

Sveriges mästerkock 2015!

Ska jag vara ärlig så följde jag inte årets tävling. Jag surade för att jag inte fick jobbet som ny jurymedlem, så jag hade inte stenkoll på Sandra Mastio förutom att jag visste att hon var vinnaren. Nu önskar jag dock att jag hade följt programmet. Förstår att hon vunnit mångas hjärtan. Sandra är en ödmjuk och levnadsglad tjej som vet vad hon vill och älskar mat.

Annons

”-Jag vill vända mig till den vanliga människan! Bra mat med mycket smak. Man kan inte äta eller köpa lyxiga råvaror varje dag!”

Den dagen jag hänger med Sandra visar sig Malmös vädergudar från sin bästa sida och solen skiner och det är bra vårvärme ute. Temperaturen i köket är redan hög när jag träffar henne kl.10.00 på förmiddagen.

Annons

”-Är ju en glad amatörkock och aldrig varit i ett restaurangkök. Annorlunda, men kul!”

Sandra färdigställer och sätter smakerna till sin meny tillsammans med köksmästare Mattias och souscheferna Johnny och Fredrik. Temat är fänkål, lakrits och rabarber. Fänkålsfrön är något av en favorit hos Sandra. Vi pratar om att de flesta använder den nog mest som en brödkrydda. Sandra själv är inte förtjust i att baka, men hon gör gärna pizzadeg och bakar sin egen pizza.

Middagen hålls den 6 juni på Casino Cosmopol i Malmö. En 4-rätters går av stapeln för ca 595:- och vinpaket till det om du vill. Nedan ser du lite bilder från min mobil. Kunde tyvärr inte smaka hela menyn, men ett prov på den skummiga sparrissoppan med fänkål och blåmussla slank ner, och den slank ner finfint! Kan du inte vara med den 6 juni, men vill ha mer av Sandra så finns hennes bok ”Mat av Mastio” i bokhandeln och i butiker på nätet.

Dela på:

Annons

Laddar