Sandra Palmqvist
Annons

Lyxig frukost!

Ibland så händer det! Jag trotsar morgontröttheten och stiger upp med solsken i blick och fixar nybakade bullar och färskpressad juice efter morgonrundan i skogen! Eller nej. Ingen morgonrunda och ingen frukost hemma, så det blev till att fixa scones. Och solskensblicken den satt nog långt in…

Annons

  

  
100 g mjukt smör, laktosfritt

8 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

Annons

1/2-1 tsk salt

3 dl laktosfri Kefir

  1. Nyp ihop smöret snabbt med mjöl, bakpulver och salt.
  2. Tillsätt Kefiren och blanda ”slarvigt”.
  3. Gör 4 platta”kakor” och lägg på bakpapperklätt galler.
  4. Baka av i mitten av varm ugn på 225 grader i ca 15 minuter.

TIPS!

Jag brukar ibland strössla lite råsocker på toppen innan gräddning. Extra gott!

Att vända ner lite frysta bär, hackad choklad, vaniljpulver eller citruszest är också gott!

Annons

Och att grädda scones på bakpapperklätt galler istället för bakplåt, ger den där lilla fåran i botten som den extra smörklicken kan ligga i..

Trevlig helg!

Kram, Sandra

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar