Annons

Bästa skaldjurssoppan till nyårsmiddagen!

Krämig kräftsoppa!
Krämig kräftsoppa!

KRÄMIG KRÄFTSOPPA

En enkel soppa med mycket smak! Perfekt till nyårsmiddagen!

6 port 1 ½ timme

 

10 hela kräftor, från frysen

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 liten morot

1 fänkål

1/2 dl tomatpuré

1 msk dillfrö

Annons

1 msk smör

1 liter blandad fiskbuljong av flaska eller tärning

3 dl vispgrädde

salt och peppar

 

  1. Lägg kräftorna i dubbla plastpåsar. Slå sönder de rejält med hjälp av något hårt såsom en brödkavel, kastrull eller köttbankare. Skala och finhacka lök och vitlök, skala/ansa morot och fänkål och skär ner i mindre bitar.
  2. Fräs allting mjukt, tills fin färg, i en gryta med lite smör. Tillsätt dillfrö och tomatpuré och bryn några minuter till.
  3. Slå på buljongen och låt småkoka utan lock i ca 20 minuter.
  4. Sila, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.

Servera med valfritt bröd!

Av Sandra Palmqvist

Dela på:

Annons

Laddar