Annons

Smarrigt tilltugg – krispigt skinkchips med ärtpesto!

Ärtpesto med skinkchips.
Ärtpesto med skinkchips.

Skinkchips med ärtpesto

 

• 2 pers •ca 15 min

100 g lufttorkad skinka, ca 8-10 skivor
2 dl frysta gröna ärtor, tinade
½ dl olivolja
1 dl riven parmesan, ca 50 g
1 liten vitlöksklyfta
salt och peppar.
några droppar citronsaft

Annons

 

1. Sätt i gång ugnen på 200°. Lägg ut skinkan plant på en bakpapperklädd plåt. Tillaga i ugnen ca 10-12 minuter. Låt svalna.

2. Skala och riv vitlöken. Lägg i ett högt, smalt kärl med resterande ingredienser och mixa ihop med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och några droppar citronsaft

 

Recept/styling: Sandra Palmqvist

Fotograf: Ralph Månsson

Dela på:

Annons

Laddar