Annons

Matiga upplevelser på Öland!

Hotell Borgholm är känt för Karin Franssons gastronomi. Givetvis var jag tvungen att kolla upp det. Tillsammans med 5 kurskamrater åkte jag över bron för en kväll i maten och vinets tecken. Jag blev inte besviken!

HOTELL BORGHOLM

AMUSE

Vi hade förbeställt vår mat, så väldigt smidigt att sätta sig och bli serverad en amuse (aptitretare) direkt efter vi fått vår dryck. Kvällens amuse bestod bl.a av en smakrik och krämig soppa på persiljerot. Hälften av oss tog vinpaket, men några andra valde alkoholfria alternativ. Allt från rabarbernektar till must på äpple och aronia serverades.

Annons
Menyn från restaurang Borgholmen.
Denna menyn valde jag.
Förrätten.
Förrätten.

Perfekt halstrade pilgrimsmusslor serverades med morot på 3 olika sätt. Både i textur och olika smaksättningar, men ändå så att morotens smak var i fokus. Till detta en brynt smörvinegrette (som jag gärna velat ha mer av) och krispigt bovete. Bovetet lyfte hela rätten och gav en krispig och knaprig touch som behövdes.

Denna rätt hade varit En fullpoängare om fisken hade tillagats något kortare tid..
Denna rätt hade varit En fullpoängare om fisken hade tillagats något kortare tid..

Jag älskar skrei! Och såsen var fantastisk och vinet likaså (Chardonnay från Californien. kolla på bilden med menyn). Men..fisken hade tillagats lite för länge. Egentligen inget man ska klaga på kanske, men på ett sådant här ställe så ska fisken inte vara överkörd. Att servera olika sorters kål på olika tillagningssätt till var genialiskt.

Mmm...bästa rätten!
Mmm…bästa rätten!

Favoriträtten!! Den mörka chokladmoussen hade jag kanske inte dödat för, men nästan. Mycket chokladsmak och perfekt sammetslen. Kontrasten till sorbén på blodapelsin stod sig fin. Var rädd för att den karamelliserade rosmarinen och den ljumna vita chokladkakan skulle göra det hela för sött. Det var det inte. Denna dessert var klockren!

När jag är på Öland nästa gång, kommer jag definitivt åka hit igen!

Puss//Sandra

Dela på:

Annons

Laddar