Annons

Sommarmat!

Inget "klödd" som man säger i Skåne, utan snabb, enkel och god ska sommarmaten vara. Befinner man sig dessutom utanför sin hemmiljö är det desto ännu viktigare!
Underbar morgonutsikt i Kungshamn!
Sommar, sol och hav! Underbart!
  • Grilla! Hel kyckling som grillas indirekt är inte bara billig semestermat utan jäkligt gott! Gör en läskande sallad på vattenmelon, jordgubbar, färsk bladspenat & några nötter så är du hemma!
  • Mackor! Det är underskattat och jag lovar att du inte dör av lite kolhydrater. Satsa på ett gott surdegsbröd eller ett grovt med mycket korn. Fyll med en tonfiskröra eller kanske en grönärtspesto? Den beryktade tunnbrödsrullen går heller inte av för hackor efter en dag på stranden!
  • Ägg! Omelette, kokta, frittata! Rör ihop några ägg med salt och peppar + valfri smaksättning, lägg på dubbelt aluminiumfolie (som en liten skål) grilla på indirekt värme tills äggen satt sig. Servera med t.ex en bit varmrökt lax eller matjesill och en klick smetana! Funkar både som lunch och som en förrätt där man ändå har grillen igång. Dessutom behöver inte ägg förvaras i kylskåp. Hitta ett hyfsat svalt ställe och du är hemma!
  • Mat i form! Gratänger, pajer, lasagne! Fyll formen, tjoff in i ugnen och du kan luta dig tillbaka med en ny podcast i öronen eller ett glas vin.
  • Matrester! Spara alla rester! Köttfärsen från kvällen innan kan bli en god fyllning i t.ex en pirog på smördeg dagen efter.
  • Frukt & grönt! I sommartider så har vi mycket gott! frossa i jordgubbar, vattenmelon och svenska tomater! Släng in några skivor lufttorkad skinka, rökt makrill, en bit ost och ett gott bröd så har du en finfin lunch!
  • Storkok! Storkok tänker du? Sådant gör man på hösten. Nejdå! När du gör din somriga gaspacho så gör till dagen efter med. Grilla extra kyckling eller koka extra pasta så får du en bra grund till en sallad dagen efter!
  • Burkmat! Tonfisk, bönor, krabbkött & linser på burk är bra ”räddare i nöden” när både ork och tid tryter!

Och världen går heller inte under av att du skulle köpa halvfabrikat. Bara kolla så att inte hela alfabetet står på innehållsförteckningen. Det finns & kommer bättre alternativ! Om inget annat så får du väl uppsöka närmsta krog! Att gå ut och äta och njuta är ju också en del av semester- och sommarlivet! Framförallt, njut av livet!

Annons

Nästa vecka checkar jag ut för en long weekend i London med min väninna Sara. Om du har Instagram, så kan du följa mig där!

Puss//Sandra

 

Dela på:

Annons

Laddar