Annons

Krispigt bacon 2.0

Alla går igång på bacon! Det är något i vår reptilhjärna som gillar doften. Faktiskt! Finns t.o.m vetenskapliga bevis för det påståendet!

Nu behöver jag inte se några vetenskapliga bevis för att veta att jag går igång på bacon. För JAG går igång på bacon. Och sidfläsk. Loving it! Hold your horses!!
Innan du börjar tänka på att jag förstör miljön eller att jag är hemsk som äter kött. Bara för att jag älskar det, så betyder det inte att jag äter det varje dag. Min bättre hälft äter dessutom inte kött. Det respekterar jag, och han respekterar mig.

Annons

Men vad är bacon egentligen? Bacon är helt enkelt torrsaltat och rökt sidfläsk.

Hur tillagar jag bäst bacon? De 3 mest populära sätten är i stekpanna, micron eller i ugnen. Givetvis går det även bra att grilla baconet.

Fettet slänger jag väl? Nej!! Det gör du absolut inte! Spara och förvara på burk. Perfekt som smaksättare när du rostar grönsaker. Eller gnid in köttbiten/kycklingen/fiskbiten. Smaken från salt bacon är fantastisk till vit fisk!! Sila det först innan du häller upp det på burk och använd ett bacon av bra kavlité och helst naturellt.

Krispigt bacon är perfekt till en krämig potatissallad. Och en fiskbit till det så är du mer än hemma. Jag lovar! Även fantastiskt gott till gratänger. Det är något visst med det salta baconet till milda och krämiga mejeriprodukter. Magiskt!

Om du känner dig lite ”wild and cracy” så kan du alltid pensla din knapriga baconskiva med mörk choklad, strössla över lite färsk timjan och låta det stelna. Sen har du ett annorlunda, men smakrikt snacks. En IPA till det och njutningen når klimax! Och är du riktigt hard core kan du pilla tandraden efteråt med dessa…

Tandpetare som smakar...bacon.
Tandpetare som smakar…bacon.

Puss//Sandra

Dela på:

Annons

Laddar