Annons

Snabb och enkel pasta med tomat och pesto!

Helgen närmar sig, man är fredagstrött, orkar inte laga middag, men vill ändå mysa lite utan att köra tacoracet. Kör på nedanstående pastarecept, inklusive rödtjut, så får du en mysig kväll med minimal ansträngning!
pasta med tomat och pesto
En enkel pasta och dessutom gott!

Ugnsrosta 200g tomat (till 2 personer) med 2 msk olivolja, salt, svartpeppar, en msk strösocker, några kvistar timjan och rosmarin (torkade örter går bra det med) och 2 tunt skivade vitlöksklyftor i ugnen på 250° i cirka 10 minuter.  Koka färsk pasta under tiden tomaterna rostas, häll av pastavattnet och blanda upp den nykokta pastan med några matskedar basilikapesto. Hemgjord eller färdigköpt är valfritt. Servera med de rostade tomaterna, obscen mängd parmesan eller pecorino. Till det dricker jag personligen gärna det här! (ditt samvete får bestämma om flaska eller en BIB…). Även om systembolaget har bra riktlinjer och koll på läget, så prova ibland ett vin som kanske inte har rekommendationer att vara till just det du ska äta. Kan bli platt fall ibland, men många gånger riktigt trevliga överraskningar! Om du vill, så servera även lite lufttorkad skinka vid sidan om!

Annons

Puss//Sandra

Dela på:

Annons

Laddar