Annons

Lätt och enkel chokladdessert!

Bästa och snabba chokladdesserten! Enklare än så här blir det inte.

Vilken choklad som helst går bra. Jag hade ungefär halva kvar av denna godingen. Jag hackade den halvgrovt, kokte upp ca 0,75 dl vispgrädde och hällde över. Lät stå en kort stund och rörde sen tills all choklad smält. Tillsatte varken socker eller annan smak. Bara ren mustig chokladsmak!

Annons

Choklad fran malmo chokladfabrik

Men sen kan man givetvis pynta eller pimpa sin chokladkräm. Med vad man vill. Jag hade några stackars chokladkanderade pistagenötter kvar från när jag botaniserade i London.

chokladkanderade pistagenotter.

Chokladkrämen fördelade jag i 2 koppar. Det såg såg ynkligt ut där det låg i botten av koppen, så jag lade på några bitar av salt karamellefudge med.

Annons

Mousse, kräm, kalla det vad du vill. Men gott var det!
Mousse, kräm, kalla det vad du vill. Men gott var det!

Och mäktig! Volymen var ta mig tusan inte stor från början, men efter att ha ätit en middag innan, hög kakaohalt och bra kvalitè på chokladen, så krävdes det inte mycket mer än så. Till det drack vi en kopp espresso.

Puss//Sandra

Dela på:

Annons

Laddar