Annons

Fisksås till kyckling?

Talesättet man "tager vad man haver", passar bra in på min matlagning hemma. Och jag håller mig sällan till regler. Regler är till för att brytas, även inom gastronomins värld!

ugnsbakad kyckling

Så här såg en av mina vardagsmiddagar ut häromdagen. Inget fancy upplägg, men mycket smak! På bilden (från min mobil. Inget stajlande hemma inte…) ser du en grillad kycklingklubba, med strimlad gurka som bara vänts med torkad chili och limecest. Det oidentifierbara i nedre höger hörn är fänkål som grillats i foliepaket med röd knippelök, timjan, smör och honung. De vita bollarna är yoghurtbollar från Nablus mejeri i Malmö.

Annons

kryddblandningar

På den fruktansvärt dåliga mobilbilden ovan ser du min kryddblandning till kycklingen. Mitt kylskåp och skafferi rymmer både kvalitativa, ekologiska, icke lokala, utländska, närproducerade och impulsköpta produkter. I en salig blandning. Och jag blandar gärna hej vilt i mina smaksättningar. Min spänning i vardagen helt enkelt.

Nu lät jag bitter. Men håll med mig. Lite spännande lät det allt.

Puss//Sandra

Dela på:

Annons

Laddar