Annons

Vilka är Sveriges landskapsrätter?

Resebolaget Expedia har med kampanjen ”Svenska Smaker” tagit fram en karta över mat-Sverige! Helt enkelt för att hylla rätter från hela vårt avlånga land.

LANDSKAPSRATTER

Kampanjen skapades för att lyfta fram Sveriges gamla traditioner och skapa större intresse kring svensk husmanskost. Det är även kul att se de många skillnaderna i vår matkultur mellan t.ex söder och norr. Vilket gör att du får en ny smak upplevelse helt beroende på vilka rätter du väljer att testa.

Annons

Den interaktiva kartan ger dig möjlighet att upptäcka landskapsrätter som du kanske aldrig hört talas om eller ätit och även testa din kunskap om svensk husmanskost. Några exempel på rätter du kan hitta i kartan är: skånsk spettekaka, laxdolmar från Östergötland, harbiffar från Medelpad, och lappländsk renskavsgryta.

Vad finns med på kartan?
26 landskapsrätter, spritt över hela landet (innehåller en hemlig rätt).
– Individuella recept med information om varje rätt och dess ursprung
– Recept som går att ladda ner och dela (om man vill) på sociala medier

 

Ibland tycker jag det är lite tvetydigt med landskapsrätter. Och vad spelar det för roll. Egentligen?

Puss//Sandra

Dela på:

Annons

Laddar