Annons

Dryckestipset!

Jag gillar italienare! Veckans dryckestips är vitt, full med smak av fläder och ekologisk!
Crudo har en väldigt framträdande doft och smak av fläder. Extra fint till skaldjur eller bläckfisk med t.ec citron och persilja.
Crudo har en väldigt framträdande doft och smak av fläder. Extra fint till skaldjur eller bläckfisk med t.ex citron och persilja.

Crudoserien rymmer både ett rosè och en prosecco, men det är det vita jag gillar: Catarratto Zibibbo

Servera det väl kylt till skaldjur och fisk. Funkar extra väl till maträtter med klassiska medelhavssmaker. Jag måste ju alltid gå lite mot strömmen, så jag ugnsbakade en torskfilé och serverade en grönärtspurè smaksatt endast med smör, citron, salt och svartpeppar till. Samt en ganska syrlig ljummen sås på citron, creme fraiche och salladslök. Funkade riktigt bra ihop med vinet.

Annons

Annons

Vinet är från Sicilien och görs av de klassiska Sicilianska druvorna Catarratto och Zibibbo. Zibibbo ger aromatiska blommiga toner som ananas och fläder och Catarratto ger vinet fräscha citrustoner. Helt enkelt ett riktigt smakrikt, aromatiskt och prisvärt vin för 79 riksdaler.

Puss//Sandra

Dela på:

Annons

Laddar