Annons

Vem är Allers nya sommelier?

Möt Rebecca Hansson! Även kallad Bella. En kvinna med skinn på näsan, otaliga mängder läppstift och en grym sommelier. Dessutom har vi samma favorit när det kommer till vitt vin.
Allers nya vinexpert Rebecca, med familj vid Moldaus strand, Prag.
Allers nya vinexpert Rebecca, med familj vid Moldaus strand, Prag.

Hej alla Allersläsare!

Mitt namn är Rebecca Hansson och jag kommer att mat-matcha och tipsa om viner till er framöver. Min erfarenhet börjar från tiden då jag jobbade på Systembolaget, ett jobb som jag tog för jag tyckte killen i kassan va supersnygg. Vi har nu varit tillsammans i 12 år, är gifta och har två barn.

Annons

Trots att han inte gillar vin 😉

Jag älskar att testa olika viner, matcha med mat samt analysera smak & doft. Ibland driver jag min man till vansinne när jag öppnar en flaska, tar ett glas, öppnar en annan, provar, måste testa en tredje. Till slut är kylen fylld med öppnade flaskor där ”någon” bara nallat en skvätt.

Efter Systembolaget började jag jobba inom restaurangbranschen och utbildade mig till sommelier på Gustibus Wine & Spirit Academy i Malmö. Det var ett fantastiskt trevligt år, där man varje måndag började veckan med att lyssna till inspirerande människor och prova massvis med viner (även andra drycker, från vatten till vodka). Detta väckte en aldrig sinande nyfikenhet och fascination för världens alla drycker.
Även fast jag numera utbildar mig till redovisningskonsult, vill jag inte släppa serveringsrollen, där man i vackra miljöer får träffa glada gäster och kära kollegor samtidigt som jag får hålla en levande dialog kring mat och vin med riktiga proffs.

 

Favorit röda: Crozes-Hermitage, Domaine Habrard, Côtes du Rhône Frankrike, Nr 2861, 129kr – Syrah
Jag råkade utropa “asså hallå” när jag provade denna på jobbet. Varm, fyllig och smakrik, fylld med mogna röda bär och örter. Vi serverade den till kalv med kantarellsky och smörslungad potatis och det var match made in heaven.

Favorit vita: Crudo, Catarratto Zibibbo Organic , Italien , Sicilien , Nr 4993, 79kr
Jag erkänner villigt: jag köpte den för den snygga etiketten. Sen tyckte jag det va ett supertrevligt lättsamt vin. Till midsommar hade vi den till sillen och den kommer nog åka fram till kräftskivan också. Det är ett aromatiskt och fruktigt vin med liten sötma med doft av fläder. Crudo finns även som bubbel och rosé, men de måste man beställa på Systembolaget.

Favorit rosé: Brescou fleur d’ete Rosé. En blandning av Grenache och Pinot Noir från Languedoc i Frankrike. Ett ljusrosa, lätt och fräscht vin som passar till grillad fisk och grönt. Måste beställas på Systembolaget, med det är superenkelt, bara gå dit och prata med personalen så hjälper de dig.

Med förhoppning om fortsatt skön sommar på er,

Rebecca Hansson

REBECCA HANSSON

Dela på:

Annons

Laddar