Sandra Palmqvist
Annons

Matiga sallader!

Riktigt än har hösten ej kommit. Njut av matiga sallader och insup sensommaren! Här får du två fina recept!

POTATISSALLAD MED DILL, RÖKTA MUSSLOR OCH BACON
God middag för två! Går givetvis att dubblera receptet.
• 2 pers • 30 min
400 g potatis, gärna små
1 burk rökta musslor, 200 g (avrunnen vikt ca 100 g)
1 liten rödlök
1/2 pkt bacon, ca 70 g
1 stor näve rucola, ca 25 g
Dressing
1 vitlöksklyfta
2 msk dill, färsk eller fryst
1 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
olja från musslorna, ca 1/2 dl

Annons

1. Koka potatisen mjuk, ca 20 minuter. Låt musslorna rinna av, spara oljan och sila den. Skala och finhacka rödlöken.
2. Dela baconet i mindre bitar och knaperstek i stekpanna eller på bakpappersklädd plåt i 10–15 minuter på 200. Låt svalna och rinna av på en bit hushållspapper.
3. Skala och grovhacka vitlöken. Mixa ihop vitlök, dill, crème fraiche, dijonsenap och musseloljan med stavmixer.
4. Blanda potatisen med dressingen, halva mängden rödlök, rucola och musslor. Toppa med knaperstekt bacon och resterande rödlök.

Annons

 

BBQ-KYCKLING MED COUSCOUS
I stället för en vinägrett eller krämig sås låter vi olivoljan och de saftiga tomaterna sätta smak och saftighet på denna sallad! En favorit!
• 4 pers • 40 min
4 kycklingbröst à 150 g
2 dl bbq-sås
salt och peppar

Sallad
4 dl couscous eller finkornig bulgur
ev 1 kycklingbuljongtärning
300 g små tomater i olika färger
ca 250 g mozzarella
1 dl urkärnade svarta oliver
1 dl olivolja
1 kruka färsk basilika

Annons

1. Tillaga kycklingen på grillen eller stek direkt i ugnen på 150 ° i 25–30 minuter. Pensla med bbq-sås under tillagningen. Salta och peppra.
2. Koka couscousen enligt instruktioner på förpackningen. Om du vill så ta med en kycklingbuljongtärning i kokvattnet.
3. Dela tomaterna i mindre bitar, dra isär mozzarellan, grovhacka oliverna. (spara några hela för garnering). Blanda samman med den kokta couscousen och vänd ner olivolja, basilikablad och mozzarella. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera kycklingen vid sidan om eller skär ner den och lägg i salladen.

Av Sandra Palmqvist Bild Ralph Månsson

Puss//sandra

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar