Sandra Palmqvist
Annons

Cheesecake med blåbär

Ibland är det skönt att slippa ugnen när man ska baka. Här kommer en snabb och smarrig obakad cheesecake med fina smaker av blåbär och chokladkex!
I år var det verkligen blåbärets år! Passa på att göra denna smarriga cheesecaken.
I år var det verkligen blåbärets år! Passa på att göra denna smarriga cheesecake.

•12 bitar •ca 1h
1 paket oreokex, ca 150 g
100 g smör
Fyllning
300 g vit choklad
400 g naturell färskost, rumstempererad
Topping
300 g blåbärssylt med fast konsistens
200 g färska blåbär, vanliga eller ”amerikanska”.

Annons

1. Smält smöret. Kör kexen i en matberedare till smulig konsistens. Blanda ihop med smöret. Tryck ut i en bakpapper pajform med avtagbar botten, ca 25 cm i diameter, och ställ i kylen.
2. Hacka chokladen fint och smält försiktigt över vattenbad. Blanda sedan med den rumstempererade färskosten och häll över kexbottnen. Ställ åter i kylen tills fyllningen satt sig och stelnat, ca 30 minuter.
3. Under tiden värm försiktigt blåbärssylten tills den smält. Den får ej koka! Häll sedan över den stelnade cheesecaken. En fast sylt, som är som en gelè från början, gör att blåbärstäcket får en skärbar konsistens när det stelnat och du slipper hålla på med gelatin. Bra va!

Annons

Njut med en kopp kaffe och sällskap eller egentid i tv-soffan med din favoritserie om du så vill!

PUSS//Sandra

P.S

Annons

Om inget annat står, så är det som vanligt bilder från min mobil.

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar