Sandra Palmqvist
Annons

Trendspaning inom mat

Food & Friends arrangerar varje år en föreläsning, där de senaste trenderna inom mat tas upp. Äntligen börjar vi gå mot mat som är bra för både oss och miljön. Väldigt intressant!

trendspotting

Vi fick höra om de populära ”rainbow bagels”, (alltså regnbågsfärgade bagels). Blir ju en populär bild på Instagram, men jag kan inte sluta tänka på färgämnena som används..

Avokadorosor, avokadotoast etc, etc. Hälsobloggar och populära Instagramkonton svämmar över av denna gröna skönhet. Men visste du att avokadon definitivt inte är bra för miljön? Vattenresursen som används för export och odling är inte att leka med.

Annons

Hipstern är äntligen officiellt dödförklarad.

Trenden med burkar, plattor och diverse andra prylar som rör och dyligt får falla tillbaka för den hederliga vanliga tallriken. (tack gode gud för det.)

Annons

….och rejäla tallrikar. Inte de där, där du tar en tugga på varje tallrik och börjar känna dig mätt vid tallrik nr 7.

Vi tar vara på matsvinnet på ett helt annat sätt. Den här restaurangen jobbar för noll % i svinn!

Att fler fiskarter hittar in på borden. Inte bara lax och hälleflundra. Vilka är de vanligaste fiskrätterna på restaurang. Fram för mer småfisk och att använda fler delar även på firren.

Att odla på annorlunda platser (t.ex på en ubåt till besättningen) med hjälp av belysning och växtnäring.

Utveckla ersättningsprodukter för att ersätta animaliska proteiner. Både bra och dåligt. Produktion av kött och köttprodukter har visat sig skadligt för miljön, men vi får inte glömma att odla och ta fram ersättningsprodukter inte alltid heller är särskilt miljövänligt.

Grönsakssmaker och kol är populära smaker ingredienser i drinkar. Och vi ska dricka med måtta.

Annons

…och det bästa av allt: Bingo har kommit tillbaka! Fast numera med kända Dj:s, enorma vinster, discokänsla och konfettiregn!! Vem drar igång detta i Sverige? Gärna Helsingborg eller Malmö! 😉

PUSS//Sandra

Zero waste? Zero waste betyder att restaurangen inte producerar något avfall överhuvudtaget. Allt som kommer in kan tas om hand och antingen bli till något ätbart eller komposteras.

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar