Annons

Vinnaren i Matverk Skåne är nu utsedd!

”Perfekt balanserad styrka och ett gott samarbete mellan odlare och förädlare har här resulterat i en mycket välarbetad fermenterad produkt som inte kokats och är helt fri från tillsatser. En liten nätt flaska gör produkten attraktiv. En råvara som tidigare uppfattats som mycket exotisk har här blivit mycket skånsk".

vinnaren-i-matverk-skane-2017

Vinnaren i Matverk Skåne 2017 har lyckats med bravur! Den fermenterade chilisåsen Rocoto Raw tog hem första platsen. Teamet bakom vinnarsåsen är förädlarna Jesper och Malin Kumberg på Ådala Gård i Billinge i gott samarbete med chiliodlaren Mark Wilcox från Chiligaraget i Bräcke.

Annons
Vinnaren i Matverk 2017, Rocoto Raw har en stark regional koppling. Alla råvaror, förutom lite havssalt, är odlade i Skåne
Vinnaren i Matverk 2017, Rocoto Raw har en stark regional koppling. Alla råvaror, förutom lite havssalt, är odlade i Skåne

Men vad är Matverk Skåne? Det är en regional innovationstävling för odling och produktutveckling inom mat.

– Vi är jättenöjda att vi har fått igång Matverkstävlingen igen. Skåne är ju verkligen en del av Sverige som har en fenomenal potential att odla, utveckla och producera innovativ och hållbar mat. Det handlar om i stor utsträckning om samarbete, och det är just det som tävlingen Matverk vill inspirera till!” säger Anna Lind Lewin, projektledare för Matverk Skåne.

Annons

På andraplats kom en osötad äppelglögg från Skånska Spritfabriken i Södra Sandby. Tredjeplatsen gick till en ny hållbar fiskprodukt från Gårdsfisk i Skättilljunga.
Ett speciellt omnämnande gick till Jungfrukonfekt, en pralin av honung och choklad framtagen av konditorn Joel Lindqvist och bonden Johan Widing. Joel gästspelar då och då i Allers med sina ljuvliga dessertrecept.

Av Sandra Palmqvist
Källa: Matverk Skåne och Mynewsdesk

Dela på:

Annons

Laddar