Annons

Första adventmys!

Julstjärnor, adventsstakar och nybakade lussebullar hör första advent till! Vad brukar du göra på första advent och vet du vad det betyder?

1:a advent inleds fjärde söndagen före jul och varar till och med julafton. Traditionellt i kyrkan är advent en tid av fasta, förberedelse och väntan inför firandet av Jesus vid jul. Tiden fram till julafton räknas ned på olika sätt beroende på tradition. Vanligaste sättet att fira 1:a advent i Sverige är att ta fram sin adventsstake med levande ljus. Där ett ljus tänds för varje söndag som passerats. Och så dricker vi mycket glögg, bakar lussekatter och myser. För det mesta. Så inte mycket fasta här inte. Sen så gör vi likadant den 2:a advent, och 3:e advent och hela vägen fram till själva julafton. Typ.

Annons

Själv ska jag på farbror Åkes årliga julfest ikväll och imorgon på självaste 1:a advent blir det en adventsfika hos min storebror.

PUSS//Sandra

sandrap

Dela på:

Annons

Laddar