Annons

För dig som gillar godis!

Jag älskar när ni läsare hör av er! Det har kommit samtal från Frankrike om sill, unga personer som skickar bilder på maten de lagat. Handskrivna recept som skickas med posten. Till ett sådant här annorlunda, men ack så härligt mejl. Tack Lars!

 

Hej Sandra

Tackar för tipset om bacon i varmluftsugn.  Sparade massa jobb när jag hade sex paket bacon, dessutom blev dom mindre feta.
Som tack får du inte något recept, men däremot ett tips som du kan ge till alla som gärna äter smågodis, men irriterar sig på sådana som kan vara stenhårda.

Annons

Kanske inte något att publicera, men kan vara roligt att prova när man köpt hem stenhårda godisar.

Fy för stenhårda juleskum!

Borde vara lag på att skumgodis skall var lagom mjuka.
Men efter lite funderande så provar man att micra dom. Efter första försöket på 30 sekunder blir tio stenhårda tomtar till en rödvit gegga, som går att äta med sked. Att micra smågodis är en konst, efter lite provande blir tio tomtar som nygjorda, om man micrar dom 3 x 5 sekunder.

Som sagt det är en konst att mikra smågodis, varje sort kräver sin tid. Sega råttor, Ferraribilar, chokladpraliner. Man får prova sig fram, när man skall prova något nytt stenhårt smågodis får man börja med korta tider och kolla efter var gång, liksom att mängden godis avgör tiden.

Hälsning,
Lars Zettergren

Tack Lars!!

Puss & kram//Sandra
sandrap

Dela på:

Annons

Laddar