Annons

Matiga upplevelser i Malmö!

Häromdagen fick jag följa med på en kulinarisk liten tur i Malmö. En del kände jag till, men för dig som inte har varit i Malmö och ska dit får här tips. Och du som bor i Malmö och inte riktigt hade koll på allt, men vill t.ex vara med på andelsjordbruket eller kanske ha en pop up restaurang? Här kommer lite information!
Ett kollage av schyssta matupplevesler i Malmö!
Ett kollage av schyssta matupplevesler i Malmö!

Mat & Chokladstudion
Joel på mat- & chokladstudion jobbar helst med råvaror utefter säsong & mycket med ekologiska råvaror. Joel siktar på att bli det första bageriet med 3 stjärnor inom kravmärkning.

Annons

Köp dödskalletryfflar och bakelser eller en tårta till någon som fyller år. Kolla hemsidan för öppettider.


Happy Onion Farm
Charlotte med kollega startade Happy onion farm! Ett stadsbruk på ca 2250kvm. Urban odling med kommersiellt syfte. 100% stadsbönder som satsar på andelsjordbruk med 30 andelar till privatpersoner. D.v.s du köper en andel och betalar i förskott för produktionen. Du behöver inte hjälpa att sköta det, utan får helt enkelt en del av skörden när det är dags! Vid skörd kan du även hitta deras råvaror på diverse matmarknader. Kontakta Charlotte för mer information om andelsjordbruket eller studiebesök.

Maryam från projektet kryddor från Rosengård. Ett projekt som startades 2008 inkl en tv-serie på TV4. och är nu ett framgångsrikt företag. Testa deras kryddor och om i Malmö missa inte deras kryddvandringar! Till fots eller med cykel. Maryam har även koll på Malmös falafelhak! Hon säger att ett besök på Falafel Nr 1 är ett måste. Det finns några stycken i Malmö. Och hur vet man då vilken som är bäst? Även om falafeln kommer från samma fabrik med samma kryddning. Frågor som hur fräscht är själva stället? Hur ofta bytas oljan? Hur är personen som gör din falafel? Allt detta har Maryam kollat upp och enligt henne finns den bästa på västra Kattarpsvägen 40 i Malmö.


Surtanten 
Jenny Neikell producerar syrade grönsaker till både försäljning & ibland i samarbete med restauranger. Är du i Malmö så köp med dig några burkar hem. Du hittar ett urval på bl.a Ola och ko.

Malmö Saluhall
Fantastiska Malmö saluhall! Härligt utbud av råvaror & matserveringar. Italienska viner, närodlade grönsaker, skånskt vildsvin & japanska theer. Koppi, burgarhak, ostdisk, köttbutik, pizza från Hedvigsdal, Poms mackor, grym nudelsoppa, Öppet alla dagar. 10-19 vardagar & till 16.00 på helgen. Gå dit!!!

 Grilljanne, perfekt för en drink eller två innan du ger dig iväg på middag på stan! Missa inte utsikten från toaletterna!!

 Lyran Matbar
Krögaren Jörgen tar med dig på en riktigt kulinarisk upplevelse!

Bloom in the Park
Titti Qvarnström står bakom denna pärlan. Ett absolut måste om i Malmö. Boka bord!

Gro ‘Up
Gastronomen Edith Salminen berättade om hennes & Nina Christenssons projekt Gro’ up på Östra sorgenfri, Malmö. En matverkstad där mat, människor, kultur & samhället möts. På alla dess underbara sätt! Finns inga gränser. Du ska även kunna få en bra kaffe & riktigt schysst lunch där. Eller öppna upp en pop-up restaurang! Gro’up består av Nina Christensson, kocken Andreas Malmgren och Edith Salminen. Edith har bland annat jobbat med Nordic Food Lab i Köpenhamn, ett ”laboratorium” som i sin tur gör samarbeten med Noma i Köpenhamn.
Än så länge finner du Gro`up endast på Facebook.

 PUSS//Sandra
sandrap

 

Dela på:

Annons

Laddar