Annons

Kulinariska skatter – recept

Jag älskar gamla kokböcker och handskrivna recept! Det är inte bara recepten i sig, utan det är historien bakom med. Vem har skrivit det? Hur var personen?
Lite svårt ibland att tyda skrivstilen, men det gör liksom inget. det är ju en bit av farmor på något sätt.

Min farmor gick bort för ett tag sedan och hon var en riktig matmor. Min faster lät mig få hennes receptpärmar. Både som hon klippt ut från tidningar och sådant hon själv skrivit av. Eller kanske t.o.m hittat på själv?

Annons


Har även fått tag i min pappas gamla hemkunskapsbok. Eller arbetsbok hette det visst.

I den hittade jag bl.a detta recept!
Från farmors skatt.
Nu är jag varken född eller uppväxt i Sjöbo, men just detta recept påminner väldigt mycket om den filmjölkslimpan som blev så poppis för många år sen. Alla krogar körde just det brödet. och jag gillar det än idag. Fast jag bakar mitt på yoghurt och du hittar mitt recept nedan.

Långt innan jag började på Allers hade jag ovanstående tidning i mitt förvar. Köpte på en loppis för en spottstyver. Bara för att den var så fin. En har jag t.o.m ramat in. Och där visade det sig att en kompis kompis sambos farfar, hade ritat omslaget! Liten värld!

Önskar dig en trevlig helg!
Puss//Sandra

Dela på:

Annons

Laddar