Annons

Semestra vid Gardasjön

Då var det dags att börja jobba igen! Men först en återblick till semestern. Här nedan får du några urval från min mobil när jag och min sambo Daniel bilade ner till Italien och Gardasjön.
Vi började köra en tisdagmorgon, med en planerad övernattning nära vårt första sightseeing stop i Tyskland och detta fantastiska slott. Nämligen Neuschwanstein!

Innan vi kom dit så var det en ganska smärtfri bilresa. Färja Helsingborg/Helsingör, ner genom Danmark till Gedser för att ta färjan över till Rostock. För att sen fortsätta på motorväg A7 ner genom Tyskland, sen österrike och till slut Italien. Vi hade lite trafik och bra väder genom Tyskland. På kvällen kom dock ett rejält åskoväder som försenade oss ordentligt och vi fick leta hotell klockan 03.00 på natten. När väl ett ledigt rum hittades i Schwangau, och bilen urpackad blev det några timmars sömn innan vi körde den sista biten till Neuschwanstein.

Annons
Slottet Hohenschwangau.

Givetvis blev det även en till på Kung Ludvigs mammas hus med. Vilka byggen! Denna arkitektur! Fantastiskt! Som så många andra sådana här ställen var det proppfullt med turister. Vi rullade in i området strax innan lunch. Och det var en dum tid..
Men tappra och måna om att se slottet, hoppade vi på en liten buss som körde oss upp till Neuschwanstein. En slingrig, varm resa på ca 10 minuter. Vår chaufför var som klippt och skuren för detta jobb och roade den knökade bussen genom att sjunga högt och tydligt till Coldplay som ljöd ur högtalarna.
När framme gick vi ut på den berömda bron. Förfärades av andras människors dumdristighet och orädsla vid de branta klipporna runt bron, tog en snabb selfie och några bilder på slottet. Det är den vyn på första bilden. Sen traskade vi neråt mot själva slottet. Vi gick aldrig in. Köerna var enorma och det var ca 35 grader i solen.
Om du planerar att åka dit, så sikta in dig att vara där tidigt eller på eftermiddagen när första rushen och de stora turistbussarna försvunnit.

Vi tog en selfie vid sjön nedanför Slottet Hohenschwangau, åt en glass och körde sen vidare. Österrike nästa!
Och i Österrike fick vid den här rent underbara och sagolika vyn av Tysklands högsta berg Zugspitze!

Det blev ett lunchstop. Och där åt vi en fantastisk rökt röding! Såg inte mycket ut för världen och det kändes som vi var på ett riktigt turisthak, men maten var perfekt! Rödingen var rökt och serverades med grönsallad, rödlök och en krämig, men lätt pepparrotsdressing och rostat bröd. Till det drack vi 2 liter vatten. Vääääldigt varmt. Kommer inte ihåg vad stället heter, men ganska säker på att det var detta.
Sen fortsatte vi bilresan genom underbara dalar och höga berg. Givetvis lyssnades på sången the hills are alive, ur Sound of music.

 

När väl nere från bergen och inne i Italien. Trötta och ca 45-60 minuter kvar till vårt slutmål Moniga del Garda, händer det en olycka på vägen. Och istället för att vara framme runt 19-tiden var vi framme vid 22.00
Det är tråkigt, men desto tråkigare för de inblandade i olyckan.
Så det var mörkt när vi kom fram och inte förrän dagen efter fick se den härliga miljön! Nedan är bilder vid Gardasjön, tagna från olika dagar under vår vecka.

I nästa inlägg visar jag en del av den fantastiska maten vi åt!
Puss//Sandra

Utsikten var trots disen fantastisk!


På bilden ser ni hamnen i Moniga del Garda.


Puss//Sandra

Dela på:

Annons

Laddar