Annons

Älskade höst!

Många blir låga av hösten och mörkret som komma skall. Inte jag inte! Luften är hög och sval. Har man tur värmer solen ens ansikte och naturen sprakar av färg!

Helgen som gick skulle bli en extra matig helg. Bokstavligen. Med restaurangbesök, långkok och bak. Det hade jag bestämt mig för. Tyvärr kom saker såsom trötthet, förkylning och en trasig (stooooor) fönsterruta emellan.

Annons

Det var bara att göra det bästa utav allt.

När jag stack inom mataffären på fredagen efter jobb, så lyxade jag till med att köpa massor av ost och även lite löjrom. Det förtärdes på lördagskvällen, sittandes på golvet med prosecco i glasen. Min bättre hälft gillar vinylskivor, så det blev allt från några nyinköpta med Lars Winnerbäck, Tom Petty till några vi fått av våra föräldrar. Hört talas om Gilbert O’Sullivan? Rekommenderas!

Det blev även del promenader!

Eftersom mina egna bakverk uteblev, inköptes både bröd och croissanter på Brödkultur 2.0 till söndagens extra fina och långa frukost.

Nya smaken Citrus blend, från God Morgon, blev en ny favorit! Jag dricker inte juice ofta och denna var riktigt god. Något söt, men god. Det var ju brunchens dag i söndags!

Och den ugnsrostade kycklingen som blev över från i fredags, omvandlades till en currydoftande gryta med hjälp av röd currypasta, kokosmjölk, tomater och sötpotatis. Som också var rester. På toppen riven ost och krossade crostinis. Det tog ca 20 minuter att laga. Vilket var toppen, för olyckan med vårt fönster på 3 x 2,5 meter var inte direkt uppiggande…

Allt glas kom upp efter någon timme. Och även om vi inte kom ut på lokal, eller lagade all vår mat från grunden, och trasigt fönster, så var det en ganska fin helg ändå!

Denna veckan är jag ledig en extra dag. Och idag jobbar jag hemifrån. När vårt fönster ska lagas. Det är ingen plåtning i veckan. Fokus inspo- och matplanering till nästa vecka. Måste även skriva ca 20 recept till ytterligare två juliga plåtningar som går av stapeln med start nästa vecka. Färdigställa midsommar 2018. Läsa igenom recept och titta på bilder som kommit från frilans, något kort möte, avstämning med redigeringen på några jobb innan det skickas till print och annat smått och gott.

Jag hoppas din måndag är underbar! PUSS//Sandra

Dela på:

Annons

Laddar