Sandra Palmqvist
Annons

Vem blir årets konditor?

5 konditorer har nu kvalificerat sig till finalen av Årets Konditor! Finalen pågår under bak- och chokladfestivalen 12-13 oktober på Stockholmsmässan. Och natur är årets tema i tävlingen. Priset utöver den ärofyllda titeln, Årets Konditor 2017, får vinnaren dessutom 40.000 kr. Och en av finalisterna är Allers favorit Joel Lindqvist!

Joel Lindqvist är en återkommande gäst i Allers. Joel är inte bara en grym konditor utan även mycket ödmjuk och omtänksam som person.
Välkomnande egenskaper i dagens bak- och restaurangvärld.

Annons

I årets tävling av årets konditor är det tre delmoment. Finalisterna ska baka en tårta som är minst tre våningar hög, tillverka tre olika sorter petit fourer + ett hemligt bakverk!
Låter som det kommer att bli en mycket spännande tävling. Jag träffade Joel häromdagen i Malmö och frågade om han började bli nervös? Nej. Nervös var han inte, men lite orolig över logistiken med all utrustning som ska transporteras upp till Stockholm.

Träffade Joel på ett event i Malmö härförleden. Lika trevlig som alltid. Och väldigt lugn och sansad inför tävlingen årets konditor.
Annons

 

En bild från När Joel var i Allers provkök i Helsingborg för något år sedan. Minns den där havtornsglassen som det var igår.
Joels honungspraliner.
Annons

Är du i Stockholm 12-13 oktober, så åk till mässan och heja fram Joel!
Om du däremot är i Malmö, glöm inte att göra ett besök på Joels mat- och chokladstudio.

Jag och Allers önskar Joel lycka till!

PUSS//Sandra

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar