Sandra Palmqvist
Annons

Söta bananpannkakor – recept

Om du inte har ätit dessa pannkakor, så kan du inte ha missat att höra talas om dom. Bananpannkakor är en hajp som funnits med ett tag. Och jag förstår varför. Gott, enkelt och faktiskt ganska nyttigt!

Hur nyttiga eller onyttiga du vill ha bananpannkakorna är upp till dig.
Massor av frukt och bär, vispad grädde och sylt eller varför inte med ännu mer banan och kanske ett crunchy jordnötssmör? En energibomb perfekt efter du sprungit en mara. Nu springer jag inga maraton lopp, så jag åt mina bananpannkakor med ½ dl vaniljkvarg och tinade hallon från frysen. Bananerna var av äldre sort, vilket är perfekt, för då är smaken automatiskt sötare och inte ens hallonen behöver sötas upp. Vaniljkvarg är ju också ganska sött.

Annons

Recept till en portion bananpannkakor behöver du en välmogen banan och 2 ägg. Om du vill så är det gott med en knivsudd vaniljpulver i. Inte vanillinsocker, utan vaniljpulver. Mosa till bananen rejält, vispa upp äggen och blanda ihop med bananmoset. Stek 4 små plättar i ett varmt järn med valfritt matfett. Lite omständiga att vända, men ha tålamod och låt de ligga kvar på låg/medelvärme tills smeten satt sig tillräckligt för att pannkakorna lätt ska kunna vändas.
Om du vill kan du tillsätta 2 msk chiafrö eller havregryn till smeten. Gör bananpannkakorna något mer stabila.
Denna portion med mina tillbehör ligger på ca 250-300kcal

Annons

PUSS//Sandra

Smarrigt värre!
Annons

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar