Sandra Palmqvist
Annons

Matmässor och matprogram!

Fram med kalendern! Dags att boka besök på höstens matmässor, och tv-soffan för matprogram! Netflix och SVT play har blivit mina bästa vänner när det kommer till matprogram. Om så dokumentärer eller ur rent nöjesperspektiv.

Vi börjar i Malmö med Vin & delimässan 3-4 november.

Den 9-12 november åker vi norrut till huvudstaden. Sthlm Food & Wine går av stapeln. Passa då på att boka plats på kockarnas krog. En food court med kända kockar. Arrangörerna har utefter önskemål från besökarna, anammat fler kvinnliga kockar, internationella influenser och mer vegetariskt. De 4 kockarna i år är Titti Qvarnström, som kör influenser från sitt älskade Malmö. Nina Compton, stjärnkocken från New Orleans, Fredrik Eriksson, initiativtagare till Kockarnas Krog och vegankocken Maximillian Lundin.

Annons

Sen drar vi till Malmö igen och går på Nordens största ekologiska matmässa! Nordic organic food fair! Jag har hängt på den sen den kom till Malmö, och den har utvecklats så enormt och jag rekommenderar starkt ett besök. Från början var det mest en mässa för producenter att nå ut och skaffa sig distributörer, men nu har det blivit mer en ”vanlig” mässa. På mässan finns det även mycket skönhetsprodukter.

Annons

I tv-rutan och på streamingsajter händer det mycket kul! Du har väl inte missat Chefs table på Netflix och Landgång på SVT? Netflix har blivit något av en favorit just när det kommer till olika matprogram. Jag känner att jag är lite trött på alla mattävlingsprogram som går om och om igen.
Netflix finns även Food choices. En dokumentär som undersöker vår kosthållning i hela världen.
Barbeque – titta och hänförs av olika traditioner och ritualer i olika länders BBQ-kultur.
Cooked – Michael Pollan fokuserar på ett element i varje avsnitt. Jord, luft, eld och vatten. Med olika tillagningsmetoder gräver han djupare i vår matlagning.
Forks over knives – en dokumentär som har fokus på att människan ska äta en vegansk kost. Och vad den gör för oss och miljön.
The mind of a chef – en ny säsong med Anthony Bourdain där han träffar världskända kockar. Vi får en insyn i deras tankar kring deras matfilosofi och vad det är som driver dom.

Och missa för allt i världen inte Smaker från Sápmi! Vet inte ännu startdatumet, men senast igår såg jag en trailer på SVT. Verkar hur intressant som helst!

Trevlig måndag!
PUSS//Sandra

Bild lånad av Netflix

Annons

 

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar