Sandra Palmqvist
Annons

Ljummen sallad på ugnsbakade rotfrukter

Rotfrukter är underskattat! Det finns sååå mycket du kan göra! Skiva tunt eller i stavar och ät de råa, en mustig mos, ugnsrostade, i en soppa eller varför inte i en ljummen sallad?

4-6 pers ca 45 min

4 rödbetor
2 medelstora morötter
2 medelstora palsternackor
2 dl matvete
1 kycklingbuljongtärning av god kvalité
150 g fetaost
ca ½-1 dl granatäpplekärnor
Skala rödbetor, morot och palsternacka och skär ner i mindre bitar. Ringla över olivolja och dra några varv med salt- och pepparkvarnen. Rosta i varm ugn på 225° i 20-25 minuter.
Koka matvetet med 4 dl vatten + buljongtärningen i ca 15 minuter. Eller läs instruktionerna på paketet. olika märken har olika tillvägagångssätt. Häll av överblivet vatten när klart.
Blanda ihop rotfrukterna med matvetet. Smula över fetaosten och strössla över granatäpplekärnorna. Servera gärna salladen ljummen.

Annons

TIPS!

Annons

Gör salladen helt vegetarisk och byt ut kycklingbuljong mot grönsaksbuljong.
Vegansk? Uteslut fetaosten. 1-2 mogna avokados med flingsalt på passar bra till istället. Ger krämighet och sälta precis som fetaosten annars skulle gett.
Det finns vegansk fetaost, men den kan vara svår att få tag i.
Om du vill, vänd även ner några gröna blad. T.ex färsk babyspenat eller ruccola. Eller kör på grönkål eller svartkål som det är säsong för nu.
Salladen passar bra både till fisk, kött och fågel. Eller ät den bara som den är!
Hittar du ej färskt granatäpple? Ta en titt i frysdisken!

PUSS//Sandra

 

Recept: Sandra palmqvist
Bild: IBL

Annons

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar