Sandra Palmqvist
Annons

Krispig grönkål – recept

Älskar du grönkålschips? Men får aldrig riktigt till det? Blir antingen för mjukt eller för bränt och inte alls krispigt?

Bästa sättet att få till krispigheten på grönkålen (enligt mig) är att lägga ut ansad, hackad och torr grönkål på en bakpapperklädd plåt, ringla över lite rapsolja, nymalen svartpeppar och en rejäl dos flingsalt, rör runt.
Kör på låg värme, ca 150°, varmluft i mitten av ugnen. Såvida din ugn inte är en extra lyxig variant där varmluften skulle sprida runt grönkålen i hela ugnen, så är det inga problem med att köra på varmluft. Börja med en totaltid på 10-12 minuter, men öppna och rör runt med jämna mellanrum så kålen sprids ut på plåten. Så fort det börjar mörkna i kanterna är det dags att röra runt. Och låt det inte bli för mörkt. Du kan t.o.m sänka värmen till 125°. Tänk på att kålen krymper ihop, så du kan lägga ganska mycket i början.
Har jag bråttom, eller bara är lite lat,  så köper jag de påsarna med färdigskuren grönkål (ca 200 g/påse). En braspanna sväljer ca 2 påsar.
Gott inte bara som snacks utan även superb på julskinksmackan!

Annons

PUSS//Sandra

Annons

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar