Sandra Palmqvist
Annons

Rulla köttbullar snabbt – så här gör du!

Julen närmar sig med stormsteg och visst är det mysigt! Men mycket att förbereda och man kan känna sig stressad. Börja redan nu. Både med bak och vissa maträtter. Förpacka väl och frys in. Och ska du göra många köttbullar kommer här bästa husmorstipset! För pilen över filmen och tryck, så sätts filmen igång.

Annons

Blanda din färssmet till dina köttbullar. Fyll upp en sprits ca ¾ och spritsa ut på en plåt enligt filmen ovan. Tillaga sen i mitten av varm ugn på 225° tills de är klara, 5-7 minuter. Gör inget om de inte blir helt klara hela vägen in i mitten.
Låt svalna och frys in. När du sen ska servera dina köttbullar, tina i kyl över natten och värm sen på köttbullarna i en stekpanna med valfritt matfett vid servering. På så sätt blir de både varma och får en fin stekyta.
Jag tycker personligen att dessa sätt är de bästa sätten att både ”rulla” och tillaga köttbullar. Om man ska göra många köttbullar går det snabbt att spritsa och du slipper allt kladd.
Att tillaga i ugn gör att du slipper fettstänk och skulle din smet vara lite lös, så gör det inget när du tillagar i ugnen. I en stekpanna hade de gått sönder lättare. och det blir lite fettsnålare eftersom du inte behöver något matfett när du tillagar köttbullarna i ugnen.
Vill du ändå steka dina köttbullar direkt och inte tillaga i ugn, lägg då inte för många i stekpannan. Lämna utrymme så de kan rulla runt i pannan.
Nedan får du mitt recept på köttbullar. Med inspiration från min fina farmor. Hon hade alltid lite mald kryddpeppar i sina köttbullar.

Annons

Lycka till!
PUSS//Sandra

Farmor Anna-Lisas köttbullar

Min farmor hade alltid kryddpeppar i sina köttbullar och vi barnbarn älskade det.

 ca 30 st 45 minuter

Annons

 

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar