Sandra Palmqvist
Annons

Värmande nyheter!

Vilken glögg dricker du? Köper du alltid samma sort? Testar alltid nytt eller gör du egen glögg? Jag har fått prova 2 nyheter från Blossa som kom ut nu i adventstider.

Idag dricker vi mest vinglögg eller starkvinsglögg, men under början av 1900-talet var det populärt med spritbaserad glögg. Basen i Blossa 1917 utgörs av Grönsteds cognac som är ”förskuren” vilket innebär att man blandar cognac och vodka.

Annons

Den kompletteras av de klassiska glöggvinerna Tarragona, Moscatel och portvin. Den har en tydlig cognacdoft och smaken är kryddig med tydliga toner av kryddnejlika, russin och pomerans. Genom att låta glöggen vara ofiltrerad får den även en större, fylligare karaktär.

Så hur smakade den egentligen? Om du gillar spritsmak, så köp. För mig tog konjaken över alldeles för mycket. Och det är inget fel. Smaken är som baken, delad. Och jag personligen föredrar vinglögg. Blossa 1917 finns i Systembolagets beställningssortiment och har en alkoholhalt på 25 procent.
Priset är 169 kronor för 500 ml. Artikelnumret är 82777.

Annons

Blossa Ekologisk Vinglögg. Den nya vinglöggen innehåller mindre socker än vanlig glögg – cirka 140 gram per liter istället för cirka 190 gram per liter. Den har en alkoholhalt på 10 procent och framställs av fylliga röda och vita viner som sedan smaksätts med Blossas karaktäristiska kryddblandning; fyllig och kryddig doft med inslag av torkad frukt, pepparkaka och tydliga toner av kryddnejlika.

Denna gillade jag! Smakerna är där, men den är inte sötsliskig som viss glögg kan vara. Du vet som när det känns som man har klister i mungiporna? Kryddig och smakrik och alldeles lagom söt.
Blossa Ekologisk Vinglögg finns på Systembolaget och har en alkoholhalt på 10 procent. Priset är 85 kronor för 750 ml, samt 55 kronor för 375 ml. Artikelnumret är 90168.

Annons

PUSS//Sandra

Bild och källa: BLOSSA och Jungrelations

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar