Sandra Palmqvist
Annons

Snabbt och enkelt julgodis

Jag tycker inte alls att man behöver göra allt julgodis själv! Men om man ska göra, så definitivt en eller två olika rocky road! Så himla gott och enkelt! Så snabbt att du t.o.m kan göra det på självaste julafton!

Rocky road är nog det godaste julgodiset jag vet! Fast mozartkulor går inte av för hackor det heller.
Idag ska jag göra en klassisk på mörk choklad med kondenserad mjölk, salta jordnötter, marshmallos och kola. det finns mängder av recept på just godiset rocky road. I min mörka vill jag ha kondenserad mjölk (för att göra den mjukare), salta jordnötter och kola. Marshmallos kan jag egentligen vara utan, men har en påse som ligger sen vi fick för oss att det är gott i varm choklad, så det åker ner det med.

Annons

Annons

Igår gjorde jag en vit med torkade granatäpplekärnor, valnötter, cashewnötter och torkade tranbär. Vit choklad är ganska sött, så syran från granatäpplet och tranbären sitter fint till. Jag smälte 400 g vit choklad i ett vattenbad, vände sen upp med ca 100 g torkade tranbär och torkade granatäpplekärnor och ca 1,5 dl totalt valnötter och cashewnötter. Fick stelna i ca 30 minuter i kyl, i en avlång brödform med bakplåtspapper. Denna blir ganska hård, så var försiktigt när du skär. Nedan har du ett annat recept på just vit rocky road som jag gjorde för Allers för något år sedan. Den är mjukare i konsistensen och har marshmallos i.

Annons

PUSS//Sandra

Bild: från mobilen

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar