Annons

Hur är dina matrutiner?

Står du på söndagen och gör matlådor för hela veckan? Köper hämtmat varje dag? Eller går ut och äter både lunch och middag på restaurang? Jag är en mix av alltihop.

Jag är definitivt en mix! Lagar hyfsat med mat hemma, men aldrig så pass mycket och välplanerat att det räcker för både luncher och middagar hela veckan. Och oftast köper jag faktiskt min lunch på stan. Malmö är något av ett matmecka, så det blir både nya hak, favoriter eller ägg och makrill och knäcke från affären. De dagar vi plåtar mat äter vi upp det som går att äta.
Hemma skriver jag listor utefter vart i affären råvarorna finns. Grönt, mejeri, torrt/övrigt, kött/fisk. Har inte direkt någon tanke med mina listor, utan kör på det jag brukar laga här hemma. D.v.s mycket fisk, kyckling, veggie och mackor

Annons

Igår gjorde äntligen något av mina bruna (eller mer svarta..) bananer som jag sagt i ungefär en veckas tid att jag ska antingen laga mat på eller baka på. Det blev bananpannkakor.
S
en tänkte jag att jag skulle svänga ihop iaf 2 storkok, så vi hade att börja veckan med, men lyckades bränna hälften av mina pannkakor, så jag tappade lusten för mer matlagning efter det. Det blev smörgås till middag. I veckan blir det allt från korv med mos till fisksoppa. Ikväll, d.v.s alldeles strax, blir det en kalkongryta som jag hittade i frysen igår. Minns inte ens vad den var smaksatt med..

Tanken med t.ex laga 2 enkla storkok eller mat i panna/form att i princip halva veckan är klar. Nu är vi bara 2 personer i hushållet, så 2 storkok a´6 portioner räcker gott och väl till både någon middag och lunch, även om ej till hela veckan. Det är alltid en början tycker jag. Vi är hemma sent om vardagarna, så ibland nöjer vi oss med en äggmacka.
O
st & vin på en lillördag funkar givetvis det med. Även så snabbmakaroner med ketchup en dag på hemmakontoret!

Puss//Sandra

Dela på:

Annons

Laddar