Annons

Provköket – bakom kulisserna

En lillördag på jobb kan bestå av bubbel och konfettiregn! Eller som i verkligheten, prepp av smörgåstårtor och ösregn utanför köksfönstret.

Idag är det onsdag. D.v.s lillördag. Jag har spenderat större delen av förmiddagen i provköket och förberett smörgåstårtor och bakelser.
Jag har lite av en hat/kärlek till smörgåstårtor. Inte bara ska smörgåstårtan vara god och fin att vila ögonen på. Fyllningen ska helst gå jämnt ut till varenda lager av brödskivor. Och helst inga konstiga ingredienser där man bara ska använda 1 tsk av en burk på 2 dl.
För att ta några exempel.
Det finns även en del olika sorters bröd i butikerna idag, så det blev en del ändringar när jag väl satte igång. Ett bröd hade stora hål i skivorna och ett annat var ena kanten liksom…v-formad, så de skivorna blev rejält kantskurna och smörgåsbakelsen fick en annan form än vad som var tänkt från början.

Annons

Jag skriver alltid ett grundrecept först. Ibland mycket ändringar när jag väl lagar receptet. Ibland inga ändringar alls.
Ovan ser du ett av dagens recept.
Följ nu inte receptet. Det är långt ifrån färdigt.

Det blev lite fyllning över, så det lades i en macka och i ett glas och är nu min lunch under tiden jag bloggar.
(Oroa dig inte över påsen. Det är en ziploc som är lätt att skölja ur och återanvända.)

Imorgon plåtar vi. Då toppar och garnera jag de små läckerheterna och hoppas på att ingen åker i golvet eller så.

PUSS//Sandra

Dela på:

Annons

Laddar