Annons

Frukostvanor

Hur är dina frukostvanor? Äter du frukost i lugn och ro hemma, på språng till tåget eller äter du två frukostar med ett gympass emellan?

Jag är lite av allt. Just nu äter jag frukost på tåget ner från Helsingborg till Malmö. Antingen fixar jag mackor/yoghurt+bär/smoothie/kokt ägg kvällen innan hemma, eller köper macka på café på centralstationen.
Tyvärr har det blivit det senare alternativet på sistone.
Min tanke är givetvis att köpa så lite färdiga frukostar som möjligt. Men ibland är det så in i bomben tråkigt att alltid förbereda för pendlingen på kvällarna att jag struntar i allt.

Annons

Det blir dyrt i längden.

En före detta kollega gjorde alltid frysmackor. Han gjorde ett gäng mackor och frös in. Sen när han skulle åka tåg från Lund till Helsingborg (det var när kontoret låg i Helsingborg), så tog han bara en macka från frysen på morgonen innan tåget, och när framme i Helsingborg hade mackan tinat.

Skitsmart!

Jag älskar ägg! När jag väl planerar ordentligt, så kokar och skalar jag äggen på kvällen och lägger i en matlåda. Just detta ägg är från gårdagens frukost när jag jobbade hemma. Det var ju alla hjärtans dag, så fixade lite extra fint. De fina kopparna är presenter från min farmor. tror jag har 12 st och alla pryds av olika sagomotiv. På bild ser du ”Hans & Greta”.
Tjock naturell yoghurt är också en favorit! gärna med rårörda bär och hackade nötter!
Det tar emot att köpa marmelader och sylt. För det är så enkelt att göra själv. Däremot när bra mathantverkare bjuder upp till dans med fina produkter, ja då köper jag! Denna marmeladen från Brödkultur 2.0 satt riktigt fint på en skiva rostat levainbröd med en skiva ost.
Klassisk ostmacka till frukost!

Ost och marmelad är inget jag äter ofta på en frukostmacka. Jag föredrar leverpastej, kalkonpålägg, keso eller vegetarisk pastej. Inte för att inte gillar ost och marmelad, utan för att jag står mig bättre på proteinrikare pålägg.
Gröten går i omgångar. Ibland supersugen, ibland vill jag inte veta av det.

Puss

 

Dela på:

Annons

Laddar