Sandra Palmqvist
Annons

Färskostbollar med sparris och citron

Ett snabbt och lättlagat recept på fräscha och supergoda färskostbollar! Som tilltugg till helgens festligheter eller använd som sås till en bit varmrökt lax!
Perfekt till påsken! Om du inte vill göra bollar så är krämen väldigt god till en bit varmrökt lax. Då kan du göra den lite tunnare med lite kallt vatten.

Färskost- och sparrisbollar med citron och basilika

Fräscha och krämiga med mycket smak!

12 stycken

Annons

20 minuter

200 g naturell färskost
5 grön sparris
½ kruka färsk basilika
1 medelstor citron
salt, peppar
olja till stekning av sparris

  1. Bryt/skär av nedersta och träiga biten på sparrisen. Tvätta och riv citronskalet fint. Hacka hälften av basilikan grovt och lite slarvigt.
  2. Skär sparrisen tunt och stek snabbt i en het panna med lite olja. Låt svalna helt. Spara ev topparna till garnering vid servering.
  3. Blanda ihop sparris, basilika och citronskal med färskosten. Smaka av med salt, peppar. Ställ i kyl minst 30 minuter så smeten stelnar till av kylan. Lättare att rulla bollarna då.
  4. Rulla 12 små bollar med lätt fuktade händer (kallt vatten). Lägg på fat/skärbräda och garnera med resterande basilika och citroncest och ev någon stekt sparristopp.

TIPS!
Perfekt till påsken! Om du inte vill göra bollar så är krämen väldigt god till en bit varmrökt lax. För en ”såsigare” konsistens, gör krämen lite tunnare med några droppar kallt vatten. Smaka av med salt och peppar igen eftersom du spär ut krämen.

Annons
Annons

Recept: Sandra Palmqvist
Foto: Sandra Palmqvist

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar