Annons

Snabblagad sill till påsk!

Senap, kryddig eller krämig sill? Här får du 6 stycken riktigt goda och snabblagade sillrecept! Och recepten är inte bara snabblagade, sillrecepten är även superenkla att göra!
snabblagad-sill-till-pask
Sötsur tomatsill, Brantevikssill och en krämig örtsill! Alla 3 väldigt enkla och snabblagade. Prova!

SANDRAS SNABBA BRANTEVIKSSILL

Detta enkla och snabba recept ger en himla fin smak av äkta brantevikssill!
• 4 pers • ca 30 min + tid i kylen

2 burkar 5-minutersssill, à 420 g
1 ½ msk hela vitpepparkorn
1 ½ msk hela kryddpepparkorn
5 lagerblad
1 gul lök
1 rödlök
1 dl hackad färsk dill och gräslök, 20–30 g
2 dl strösocker
½ tsk finkornigt salt

Snabblagad sill: Så här gör du

  1. Låt sillen rinna av ordentligt och skär den sedan i mindre bitar.
  2. Mortla pepparn och krossa lagerbladen. Skala och finhacka lök och rödlök.
  3. Blanda ihop löken, pepparn och lagerbladen med örter, socker och salt.
  4. Varva kryddblandningen med sillbitarna i en väl rengjord burk. Låt sillen stå minst 1 dygn. efter ett 1/2 dygn bildas en härlig lag av sockret, örterna och kryddorna. Håller ca 5 dagar i kyl.


ÖRTIG YOGHURTSILL MED LIME

Den här sillen går utmärkt att äta direkt men får bäst smak efter 1–2 dagar i kylen.
• 4 pers • 15 min

1 burk 5-minuterssill, à 420 g
3 dl grekisk yoghurt
1 dl finhackade färska eller frysta örter, 20–30 g t.ex gräslök, dill, persilja
cest av 1 lime
salt och peppar
ev några droppar saft av lime

Snabblagad sill: Så här gör du

  1. Låt sillen rinna av ordentligt och skär den sedan i mindre bitar.
  2. Rör ihop yoghurt, örter och finrivet limeskal. Smaka av med lite salt och peppar. Pressa eventuellt i några droppar limesaft för extra smak. Blanda ner sillen. Låt gärna stå och dra i 1–2 dagar i kylen innan servering.


SÖTSUR TOMATSILL

Den här sillen går utmärkt att äta direkt, men smakar bäst efter 1–2 dygn i kylen.
• 4 pers • 20 min
1 burk 5-minuterssill, 420 g
250 g små röda tomater
1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
1 dl syltsocker
12 kryddpepparkorn
3 torkade lagerblad

Snabblagad sill: Så här gör du

  1. Låt sillen rinna av ordentligt och skär den sedan i mindre bitar.
  2. Lägg resterande ingredienser i en kastrull. Koka ihop till en marmeladliknande konsistens, 10–15 minuter. Rör gärna runt under tiden.
  3. Låt kallna och blanda sedan ner sillen. Lägg upp i väl rengjord burk.
Annons

Recept: Sandra Palmqvist

 

Dela på:

Annons

Laddar