Sandra Palmqvist
Annons

Utflyktstips – Skåne

Hoppas du hade en fin påsk! Just till påsk öppnar de flesta butiker och restauranger upp på landsbygden. Här får du några härliga utflyktstips från mig! Några är gamla favoriter, andra framtida besök.

På långfredagen körde jag, min sambo Daniel och våra hundar Nisse och Bosse ut till östra Skåne. Det bjöds på sen sillfrukost hos min mormor i min hemby Lövestad, sen gav vi oss ut på konstrundan. Det är något vi har gjort så länge jag kan minnas. Dagen avslutas med middag hos mormor innan hemfärd.
I år blev vi tyvärr något försenade p.g.a att Bosse (valpen) är inte riktigt van ännu med att åka bil, så precis innan vi rullade in i Lövestad, hade han kräkt ner både bilen och Nisse..

Annons
Kronovall slott i vacker vinterskrud. Sommartid är här både konserter och andra events.

Ett av våra stopp denna långfredag var Kronovall vinslott. Ligger ca 10 minuter från min hemby Lövestad, utanför Fågeltofta i Tomelillas kommun. Här kan du avnjuta både en vedugnsbakad pizza, gå på vinprovning eller varför inte en weekend med middag och övernattning?

Vedugnsbakad pizza från Kronovall.

När du ändå är här, så missa inte Brösarps Gästgifveri. Här får du en av Skånes bästa äggakaga! Spa och övernattning om du känner för det.
En annan plats, strax utanför Brösarp, ligger Talldungens Gårdshotell. Med ett eget litet bageri och Brösarps backar runt hörnet, är detta en plats för välmående, god mat och njutning på hög nivå. Restaurangen är öppen även för de som ej bor över.

Annons

Påsktider är ju silltider, så vi körde även till Buhres på Kivik. Eller ”burres” som jag kallade det som barn. Där inhandlades sill, pilsner, varmrökt lax och gravad lax. Buhres är ett fiskrökeri som ligger i Kiviks hamn med delikatessbutik, restaurang och en sillalucka. Buhres är med på Matrundan Österlen 10-13 maj.

Under påskaftonskväll avnjöts både sill och pilsner. Sambon Daniel som aldrig smakat deras produkter gav högt betyg!

Gott och blandat på Österlen jag gillar:

Vitaby kyrkby mejeri – helt underbara mejeriprodukter!

Gunnarshögs gård – inte bara deras kallpressade rapsolja, även deras samarbete med Rapsodine som mynnat ut i ljuvligt schampoo och balsam!

Österlen chokladfabrik – behövs det någon förklaring egentligen?

Annons

Linas och binas – ekologisk honung som är värd en omväg. Ring innan ditt besök. Barnvänligt med både hundar, katter och höns.

Och missa inte Stenshuvud, stranden i Haväng, Brösarps backar, Ales stenar i Kåseberga och jazzkvällarna i Brantevik.

Västkustspärlor:

Annons

Chiligaraget – ligger bredvid Holy Smoke BBQ och deras hemsida finns på facebook.

Brödkultur 2.0 – ligger vid Sofiero utanför Helsingborg, hemsida på facebook.

Planerade matiga besök i Skåne:

Annons

PUSS//Sandra

Dela på:

Annons

Laddar