Annons

Saftiga scones med vallmo och citron – recept

Det är något speciellt med sommarfrukosten! Den får gärna ta lite längre tid och vissa dagar står man och steker pannkakor, bacon och ägg! Men något som jag personligen gör alldeles för lite är att baka scones!

Dessa ljuvliga små bullar som passar att ätas både till morgon, eftermiddagsfikan och till kvällen. Helt enkelt så funkar scones dygnet runt!

Enkelt recept på saftiga scones med citron och vallmofrön!
Enkelt recept på saftiga scones med citron och vallmofrön!

Saftiga scones med vallmo och citron

Riktigt smarriga scones som inte är söta! Baka och frys in, så har du till hela veckan!

Annons

12 stycken
6 dl vetemjöl
¾ tsk salt
2 msk råsocker
3 tsk bakpulver
100 g kallt smör
3 dl filmjölk
2 cest av citroner, gärna obesprutade
½ dl svarta vallmofrön
Tips
Går att utesluta sockert helt och att byta filmjölken mot laktosfritt.

Gör så här!

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tärna smöret fint. Nyp ihop smöret med mjölblandningen till en smulig deg. Tillsätt vätskan och rör ihop ”slarvigt”. Överarbeta inte, det ska gå ihop till en smulig smet utan att det blir en deg.
Forma och lägg ut 12 bullar med mjölade händer. Baka i mitten av varm ugn på 200° i 12-15 minuter. Håll uppsikt! Alla ugnar fungerar olika.
Servera nybakade med ost och marmelad!

Recept: Sandra Palmqvist
Foto: Sophie Håkansson

 

Dela på:

Annons

Laddar