Sandra Palmqvist
Annons

Bästa smulpajen med hallon, kokos och vit choklad

Jag älskar smulpaj! Denna smulpaj med sötsyrliga hallon, krispig kokos och len vit choklad är en riktig höjdare! God med såväl vaniljsås såsom vaniljglass eller varför inte en klick creme fraiche eller tjock grekisk yoghurt? Och smuldegen funkar både till blåbär, äpple och lingon om du så vill.

Denna smulpaj blir verkligen riktigt god! Jag gjorde på frysta hallon, ej tinade. Om du gör på färska hallon kan du nog minska på potatismjölet något. Och smuldegen passar till nästintill all frukt och bär, men speciellt god till just sötsyrliga bär som hallon, blåbär, lingon och vinbär. Nedan på bilden har du en smulpaj med lingon och kola. Receptlänk längre ner i inlägget.

Annons

Om du vill testa med t.ex äpplen, så välj syrliga äpplen. Vill du göra smulpajen på päron, så hade jag skalat och förvällt päronen i en lätt sockerlag med lite vitt vin, sen delat päronen i halvor och sedan lagt på smuldegen.

Annons

Hallonsmulpaj med kokos och vit choklad

4 portioner

250 g hallon
½ dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl strösocker
½ tsk bakpulver
50 g smör
50 g vit choklad

Annons

Gör så här!

  1. Hacka chokladen fint och blanda med övriga torra ingredienserna i en skål.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Häll smöret över de torra ingredienserna och blanda väl. Ställ kallt i kyl 1 timme.
  3. Blanda hallon och potatismjöl. Häll upp i en rund ugnsfast form ca 24 cm ∅.
  4. ”Raspa/smula” över den kalla smuldegen över hallonen och baka i mitten av varm ugn på 200° i ca 25 minuter. Smulpajen ska bli fint gyllene i färgen. (svårt att ”raspa” smuldegen? Hacka upp den med hjälp av en kniv).
  5. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Gluten- och laktosfri smulpaj i glas med hjortron – Recept

Puss!

Recept: Sandra Palmqvist

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar