Sandra Palmqvist
Annons

Mustig kikärtsgryta

Idag är det höstrusk och regn i Skåne! Vad passar då bättre än denna mustiga och värmande kikärtsgryta! Mättande och snäll mot både plånbok och mage. Om du vill så krydda upp extra med färskpressad lime och chili!
Min mustiga kikärtsgryta är perfekt höstgryta! Enkel och snabblagad vegetarisk middag som passar de flesta!
Min mustiga kikärtsgryta är perfekt höstgryta! Enkel och snabblagad vegetarisk middag som passar de flesta!

Kikärtsgryta med limeblad och kokosmjölk

4 portioner 30 minuter

1 burk kokta kikärtor, ca 300 g avrunnen vikt
4 dl kokta röda linser, ca 400 g
1 burk kokosmjölk, ca 400 ml
1 burk krossad tomat, ca 400 ml
10 limeblad/kaffirblad
2-3 vitlöksklyftor, skalade och rivna
5-7 dl vegetarisk buljong, salt, peppar

Annons

1. Häll upp buljong, krossad tomat, limeblad, kokosmjölk, riven vitlök och linser i en 3 liters kastrull. Låt sjuda ihop tills linserna är klara, 8-10 minuter.
2. Vänd ner kikärtor och låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
3. Servera gärna med en bit bröd, hackad persilja och lite yoghurt om du vill.

Annons

 

Recept: Sandra Palmqvist
Bild: Sophie Håkansson

PUSS//Sandra

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar