Annons

Pumpa- och mandelkaka med chokladtopping

Saftig och superenkel mazarinkaka att baka! Pumpa, choklad och mandel är dessutom en riktigt fin kombo!
Saftig och superenkel att baka! Pumpa, choklad och mandel är dessutom en riktigt fin kombo!
Saftig och superenkel att baka! Pumpa, choklad och mandel är dessutom en riktigt fin kombo!

Pumpa- och mandelkaka med chokladtopping

En saftig mazarinkaka på endast 5 ingredienser!

♥ 12 bitar
♥ 1 timme 30 minuter

400 g pumpa t.ex butternutsquash
400 g mandelmassa
4 medelstora ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl färdig mörk chokladkräm, t.ex Kung Markattas

Annons

1. Skala och riv pumpan grovt på ett rivjärn. Riv mandelmassan grovt.
2. Blanda ihop väl med ägg och socker.
3. Häll upp i en bakpapperklädd springform med avtagbar botten. Baka i varm ugn på 150° i 45-50 minuter.
4. Låt svalna innan du brer på chokladkrämen. Ställ kallt över natten.

Recept: Sandra Palmqvist
Foto: Sophie Håkansson

PUSS//Sandra

Dela på:

Annons

Laddar