Annons

Fräcka fredag & en kantarellmacka

Fredagen började med en stillsam frukost med hundarna som sällskap hemma i Helsingborg. Sen plåtades det julgodis för Allers och snart är det dags för kokboksfest. Och senare ikväll ska jag på en middag där årets kvinnliga kock i Asien står för matlagningen!

Nisse och Bosse är mina ständiga följeslagare. Rutinerade på våra morgonrutiner med start kl.06.00 från morgontoalett, till frukost till att gå och lägga sig så fort jag snörar på mig skorna.

Klockan 09.00 var det dags att hänga med denna sköna bönan. Allers egna fotograf Christina Uhlin, även kallad Kicki. Och det var dags att smygstarta julen..

Annons
Mmmm….kola…

Det var nämligen dags för julgodiset! Diverse sorter var förberedda för fotografering. På själva fotodagen drar jag fram rekvisita och stylar inför fotograferingen. Bl.a denna härliga kolan! Även en marmeladgodis, marsipanrulle, chokladtryffel och annat gott var på agendan. Om nyfiken hittar du bilder på mitt Instagram och i mina stories (stories ligger bara i 24h).

Om cirka 30 minuter ska jag möta upp matbloggaren Pierre från www.skitgott.se  och min väninna Anna som jobbar som krogrecensent, matevent och matkaravanen i Malmö. Vi ska gå på Julia Tuvessons releasefest för hennes kokbok Plåtmat – grönt i en långpanna. Du vet Julia som gör så fasligt god vegetarisk mat på bloggen Tuvessonskan. Du hittar henne även på Instagram!

Och sen!! Då ni! Då ska jag få en fasligt himla trevlig kulinarisk upplevelse på Folk Mat & Möten. Margarita Forès, Philippinerna, blev Asiens kvinnliga kock 2016, och hon kommer på ett gästspel! Ser väldigt mycket fram emot både att få besöka Folk mat & Möte och maten som kommer att serveras ikväll! Ni hittar bilder på instagram @sandrapalmqvist och snart även på bloggen.

Resten av helgen kommer jag nog laga och äta äppelpaj och massor av kantarellmackor. Vet du vilken den bästa kantarellmackan är? Den man inte ser brödet på p.g.a kantarellerna. Ovanstående åts igår med pecorino och färsk persilja. Himla gott! Skitgott faktiskt 😉

Trevlig helg! Puss

 

 

Dela på:

Annons

Laddar