Annons

Chark SM – 2018

Oktober började med fulla dagar på chark SM i Göteborg! Och vad gör man då där?

Förra veckan var jag med som en av 40 domare på chark SM i Göteborg. Totalt ca 700 produkter var anmälda till 17 olika tävlingsklasser. 9 domarteam med 4-5 domare i varje team ledde arbetet som varade i 2 dagar.

Annons
Här ser ni mitt team! Teamleader var Christina Möller. Christina är personen bakom korvfestivalen i Stockholm.
Här ser ni mitt team! Teamleader var Christina Möller. Christina är personen bakom korvfestivalen i Stockholm.

Vår grupp hade hand om julskinkor och kokta helköttsprodukter. 23 julskinkor och 43 helköttsprodukter. Allt från nöt, gris till fågel. När gruppen utsett guldnomineringar, får resterande domare från de andra grupperna, komma och vara med i slutbedömningen, för att ta fram medaljvinnarna. Dock får inte ens den ansvariga gruppen veta produktens namn förrän vinnarna annonseras den 8 november på stora Charkdagen i Göteborg. Jag kan tyvärr inte åka upp, men tror det blir en riktigt festlig kväll!

Utöver min grupps uppgifter var där även hedersutnämning för årets bästa ekologiska produkt, bästa lufttorkade/kallrökta produkt, köttbullen till årets nya grupp; färska korvar, i de totala 17 olika tävlingsklasserna.

Det är mycket åsikter om köttkonsumtionen just nu. Jag äter kött. Allt från leverpastejmackan, korv i bröd till ugnsbakad kyckling till middag. Hellre svenskt och av god kvalité än utländskt och kvantitet.

Många har frågat mig om vad som händer med alla produkter som blir över? Givetvis slängs det inte. Alla produkter hanteras i kyla, packas om och skänks till utsatta människor i Göteborgsområdet. Bl.a Räddningsmissionen, Frälsningsarmén och Hela Människan.

Vill du se mer om mina dagar på chark SM i Göteborg, kan du se min livesändning. Den ligger både www.charksm.se och på Allers Facebooksida.

Puss//Sandra

 

Dela på:

Annons

Laddar