Annons

SM i mathantverk – 2018

Har man en idé och en produkt man brinner för, finns det sätt att nå ut till allmänheten. SM i mathantverk är ett av dessa sätt och där ska jag vara med idag!

Idag är det dags för SM i mathantverk i Malmö! Förra året tävlade närmare 500 produkter i 45 olika klasser och tävlingen är öppen för produkter inom sex kategorier och 50 olika klasser. För mig idag som deltagare i juryn, blir det bedömning i kategorin bär/frukt och grönsaksförädling.

Annons

Ska bli mycket, mycket spännande!

Tävlingen är en produkttävling öppen för producenter av mathantverk. Arrangören bakom är Eldrimner, som anordnat tävlingen årligen sedan 1996. Största syfte är att stötta och inspirera mathantverkare i sin produktutveckling och att öka medvetenheten hos allmänheten om det.

Produkterna bedöms av en jury bestående av både experter inom respektive kategori och ”vanliga” matintresserade personer. Bland experterna hittar vi bl.a Sébastien Boudet, Carina och Ulrika Brydling, Monika Ahlberg, Jens Linder och Eldrimners internationella experter; den franske mejeristen Michel Lepage och de tyska charkuteristerna Jurgen Körber och Sven Lindauer.

En tidigare vinnare är Malin som driver Ådala gård i Skåne. Hon gör fantastiska ostar och chilisåser! Och hennes rökiga chilisås ”Drakblod” fick guldmedalj 2014.

Är du nyfiken på vad jag gör idag, så titta in på mitt instagram @sandrapalmqvist

*Mathantverk

Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

PUSS//Sandra

Dela på:

Annons

Laddar